Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας

Διοικητικό συμβούλιο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εννιά πρόσωπα που έχουν μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη και αναζητούν ευκαιρίες για να προσφέρουν σε αυτή.

Γιάννης Καραμήτσιος

Πρόεδρος

Ο Γιάννης Καραμήτσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε εκεί.
Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή και μετά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε διεθνείς οργανισμούς, ως αξιωματούχος εκλογών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από το 2006 ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, ως υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Alliance 4 Europe που προωθεί την ενότητα και τις αξίες της Ευρώπης.
Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Θεσσαλονίκη, 100 μικρές ιστορίες", IANOS 2017.

Μερσίνη Παπαδοπούλου

Αντιπρόεδρος

Η Μερσίνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και καθηγήτρια Εικαστικών και Ιστορίας της Τέχνης σε Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ως εικαστικός, εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια, σκηνογράφος, ενδυματολόγος. Υπήρξε ιδρύτρια και ιδιοκτήτης χώρων τέχνης, ηγετικό μέλος συλλόγων και ομάδων τέχνης, έχει αναλάβει τις παραγωγές και την επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων και εικαστικών εκθέσεων.
Είναι μέλος συλλόγων φίλων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ.
Είναι επίσης μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος Δημιουργίας ξανά.

Κωνσταντίνος Αβραμίδης

Γραμματέας

Ο Κώστας Αβραμίδης είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και επίσης παρέχει νομικές συμβουλές Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).
Παλαιότερα είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης και επίσης είχε συμμετάσχει σε πρόγραμμα νομικής βοήθειας σε άπορους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Έχει δημοσιεύσει σημαντικές αποφάσεις σε νομικά περιοδικά για θέματα υπηρεσιών υγείας και για θέματα εμπορικού δικαίου.
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και επίσης ως προπονητής στο Σύλλογο αθλουμένων δικηγόρων Θεσσαλονίκης το 2012, με τον οποίο κατέκτησα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δικηγόρων.

Βασίλης Πανίδης

Ταμείας

Ο Βασίλης Πανίδης γεννηθηκε και μεγάλωσε στη Θεσ/νικη. Είναι Ασφαλιστικός Πράκτορας και Αgency Manager σε μεγαλη εταιρεια Μεσιτών Ασφαλίσεων. Επίσης είναι μέλος του Προεδρείου του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών.
Αποφοίτησε απο τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, σπούδασε Οργώνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονιας και μετά στην Αγγλία, στο Nottingham University.
Είναι ιδρυτικό μέλος της "Δημιουργίας Ξανά", τέσσερεις φορές υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, και Πρόεδρος της ΤΟ Κεντρικής Μακεδονίας.
Αρθρογραφεί τακτικά και συμμετέχει σε τηλεοπτικες, ραδιοφωνικες και διαδικτυακες εκπομπες και σε πανελ σε εκδηλωσεις και ημερίδες.

Αγγελική Κανούλα

Μέλος

Η Αγγελική Κανούλα ασχολείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Alpha plan consultants.
Είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες για περιβαλλοντικές δράσεις.
Είναι ιδρυτικό μελος της κίνησης πολιτών για την προστασία του υδροβιότοπου Επανομής, Φίλοι Φαναρίου-Natura Επανομής.
Είναι επίσης μέλος στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Έχει συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Γιάννης Κακαβάκης

Μέλος

Ο Γιάννης Κακαβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι ο οικονομικός διευθυντής του Thess INTEC, του πάρκου επιστήμης και τεχνολογίας τέταρτης γενιάς που αναπτύσσεται στην παραλιακή περιοχή της Πυλαίας.
Επίσης είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της Metrics Analysis Ltd.
Σπούδασε Οικονομικά στο University of Tampa, στις ΗΠΑ και αποφοίτησε από εκεί το 1995. Το 1997 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Unversity of Readig, στην Αγγλία.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ααχολήθηκε με στατιστικές αναλύσεις, ποσωτικές έρευνες και σύγχρονες οικονομετικές μεθόδους.

Παναγιώτης Κιούσης

Μέλος

Ο Παναγιώτης Κιούσης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Εργάζεται ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ έχει ασχοληθεί σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο με σπουδές δημοσιογραφίας, κινηματογράφου, πολιτισμού και πολιτικής.
Έχει υπάρξει κριτικός κινηματογράφου. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται επίσης και τα κοινά της πόλης.

Παναγιώτης Νίκας

Μέλος

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Συνοικισμό των 40 Εκκλησιών της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλιδη, όπου ήταν μέλος και των παιδικοεφηβικων και της αντρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης των Εκπαιδευτηρίων. Συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Εργάζεται ως δικηγόρος και είναι μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Μακεδονία Παλλάς και του Ομίλου Dimera. Έχει διατελέσει νομικός Σύμβουλος του Σωματείου "Φιλανθρωπική Ένωση Δεσποινίδων και Κύριων 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματειου Δικηγόρων "Ο Αριστοτέλης" το όποιο εκτός από την αθλητική έχει και φιλανθρωπική δράση.

Δημήτρης Ζαχαρέγκας

Μέλος

Ο Δημήτριος Ζαχαρέγκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε εκεί.
Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, την Βυζαντινή Ιστορία και το Αστικό Δίκαιο.
Από το 2015 ασκεί ενεργή δικηγορία.